Historien Galleri Produktionen Hvalpe Materialer Bestilling Kontakt

Sådan begyndte det hele…

Otto Olstrup
Otto Olstrup blev født i København i 1908. Han blev uddannet bådebygger og arbejdede det meste af sit liv på orlogsværftet på Holmen i København. Otto havde 3 børn og en dag i 1950’erne fik han lyst til at lave en ganske særlig skammel til sine børn. Han lavede en sød lille gravhund, som ungerne kunne stå på, når de skulle vaske hænder eller børste tænder ved køkkenvasken. Hunden blev lavet i fint maghonitræ, og den var så solid, at de voksne også snildt kunne træde op på den, hvis de ikke kunne nå den øverste hylde i køkkenskabet.

 

En holdbar konstruktion

Èt af de 3 børn hed Lone. Hele hendes barndom blev den lille hund sparket rundt i køkkenet derhjemme alt efter, hvor den nu skulle bruges. Lone flyttede hjemmefra, og blev gift med Jesper. Hunden var i første omgang flyttet med storesøsteren, men da Lone selv fik børn, fik hun overdraget den gamle hund.

 

De første hvalpe

Årene gik og Lone og Jesper fik det første barnebarn, Marius. En dag sagde Lone til Jesper: ”Jeg synes du skal lave en hund til Marius – sådan én skal han da også ha’ i sit barndomshjem”. Jesper gik i gang, og efter et par forsøg kom den første hund til verden. Men der var jo flere børn i familien – og også flere gode venner. Efterspørgslen steg, så der gik ikke lang tid, før Jesper måtte i gang igen. De første 8-10 stykker blev lavet. De gik som varmt brød, og så var der ikke langt til idéen om at sætte den lille hund i rigtig produktion.

 

DAX - en dachshund

Hjemme hos den gamle bådebygger havde hunden aldrig fået et navn. Som enhver kan se, forestiller hunden en gravhund. På både tysk og engelsk hedder det en ”dachshund”. Og da det yderligere var sådan, at Jespers bedstemor havde en sort gravhund, som hed DAX, var det ikke så svært at give navn til verdens sødeste hund.